dijous, 30 de gener del 2020

Día escolar de la no violencia i la paz.

L'educació a i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per a recordar el 30 de gener. En Dia de la Pau, els centres educatius es comprometen com a defensors de la pau i entesa entre persones de diferent procedència i maneres de pensar.

En aquest dia se celebra l'aniversari de la mort del Mahatma Gandhi (l'Índia, 1869-1948), líder pacifista que va defensar i va promoure la no violència i la resistència pacífica enfront de la injustícia i que va ser assassinat per defensar aquestes idees.






dijous, 16 de gener del 2020



La informació al poder.

Avui us anire a explicar unes noticies tant nacional com internacional sobre el que esta pasant ara.
Noticia nacional:
Ara mateix a Espanya a agut una pacte de coalicio entre Psoe i Podemos i aixo fa que psoe mani al govern junt a podemos però te més prioritat el psoe.
Resultado de imagen de coalicion de psoe y podemos
El que esta d'esquena es Pedro Sanchez el president i el cap de psoe i l'altre es Pablo Iglesias el cap de Podemos.

Noticia internacional:
A només tres setmanes que donin principi les primàries als EUA, els demòcrates van mostrar ahir les seves diferències sobre quin és la millor manera de vèncer a Donald Trump. Sis dels candidats per a obtenir la nominació demòcrata van participar en un debat televisat el moment estel·lar del qual va ser l'enfrontament entre la senadora Elizabeth Warren i el senador Bernie Sanders, els més progressistes en aquesta carrera cap a la Casa Blanca


La polèmica que els enfronta sorgeix arran de la publicació de diversos articles que van revelar que, en una reunió privada en 2018, Sanders suposadament va dir a Warren que una dona no podria vèncer a Trump.

Preguntat sobre aquesta qüestió per la periodista que moderava el debat en la CNN,Abby Phillip, Sanders va respondre: "En realitat, no ho vaig dir i no vull perdre un munt de temps en això perquè això és el que voldria Donald Trump i una part dels mitjans".


dijous, 9 de gener del 2020

TRADICIONS NADALENCES.

El dia de Pare Noel a la meva família no fem cap cosa especial, només ens ajuntem tots a casa de l'àvia i dinem tots plegats és una mica difícil, ja que som molts i tant per part de l'espai com per part del menjar és complicat fer per tots i no quedar-se amb fam.
Després de dinar tots plegats ens anem cadascú a casa seva i el dia després pel dematí obrim tots els regals de Pare Noel.

El dia de cap d'any ens tornem a ajuntar tots plegats a casa de l'àvia parem els fills i cosins la taula mentre els pares cuinen i quan ja és tot preparat ens seiem a taula i veiem i escoltem el discurs del gran Rei d'Espanya. Després d'escoltar i veure el discurs dinem i després de dinar agafem tots una copa ens posem cava a la copa ens mengem el raïm i brindem ens beguem tot el cava de cop i cridem feliç any nou.

Al dia de reis tornem un altre cop a casa de l'àvia i mengem canalons de carn d'olla i escudella a mi l'escudella no m'agrada a  que menjo més canelons que ningúDesprés de menjar ens anem a casa ens anem a dormir i al dia següent obrim els regal i mengem a la meva casa.