dilluns, 21 d’octubre del 2019

Halloween.VS.Castanyada


El Halloween o vespra de tots els sants en catala es una tradicio originaria de les zones de parla anglesa. Es tracta en que la familia es junti per fer carabasses amb cares i els nois/es petits de la familia es disfresen i van pel vesindari demanant carmels. Les carbasses tallades sutilitzaben per repelir els mal esperits.


Resultado de imagen de halloween
L a castanyada es una festa originaria del nord d'ESPANYA i no només es degusten castanyes torrades sinó que s'acompanyen de panellets, moniatos i fruita confitada, incloent la castanya confitada. La beguda típica de la castanyada és el moscatell. Sembla que el costum d'ingerir aquests aliments -altament energètics- prové del fet que durant la nit del Tots Sants, vigília del dia dels morts, es tocava a morts sense parar fins a la matinada; amics i parents ajudaven els campaners a fer aquesta dura tasca, i tots plegats consumien aquests aliments per no defallir. Se sol representar amb la figura d'una castanyera: una dona gran, vestida amb roba pobra d'abric i amb un mocador al cap, davant d'un lloc de carrer per rostir castanyes.

A mi la que més m'agrada es la castanyada pel fet de que a la meva casa al menys et deixen fer els panellets y cuinar les catanyes i hem pareix més divertit.

Resultado de imagen de castanyada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada