dilluns, 21 d’octubre del 2019

Halloween.VS.Castanyada


El Halloween o vespra de tots els sants en catala es una tradicio originaria de les zones de parla anglesa. Es tracta en que la familia es junti per fer carabasses amb cares i els nois/es petits de la familia es disfresen i van pel vesindari demanant carmels. Les carbasses tallades sutilitzaben per repelir els mal esperits.


Resultado de imagen de halloween
L a castanyada es una festa originaria del nord d'ESPANYA i no només es degusten castanyes torrades sinó que s'acompanyen de panellets, moniatos i fruita confitada, incloent la castanya confitada. La beguda típica de la castanyada és el moscatell. Sembla que el costum d'ingerir aquests aliments -altament energètics- prové del fet que durant la nit del Tots Sants, vigília del dia dels morts, es tocava a morts sense parar fins a la matinada; amics i parents ajudaven els campaners a fer aquesta dura tasca, i tots plegats consumien aquests aliments per no defallir. Se sol representar amb la figura d'una castanyera: una dona gran, vestida amb roba pobra d'abric i amb un mocador al cap, davant d'un lloc de carrer per rostir castanyes.

A mi la que més m'agrada es la castanyada pel fet de que a la meva casa al menys et deixen fer els panellets y cuinar les catanyes i hem pareix més divertit.

Resultado de imagen de castanyada

dijous, 10 d’octubre del 2019

Una de les meves passions és el bàsquet com no es que es fantàstic perquè és un dels esports on els refexes i la comunicació amb el company és el que més importa.


Ja que una sola persona no pot acer res contra cinc jugadors que treballen en equip sinó que tots han de treballar per igual.

I també el més important no és l'atacsinó que si un no defensa deixa a l'equip venut i a l'inrevés.

Resultado de imagen de basquet en equipo sant boi

dijous, 3 d’octubre del 2019

      Call of Duty Mobile®   



Resultado de imagen de call of duty mobile




Es un joc que suposo que a tots os sonarà.
 Doncs aquesta versió adaptada pe a mòbil,

es totalment increïble ja que es pot fer tot el que es fa al joc de Play/PC i a més a més te Battle Royale.


Per a qui no sapigueu que es el Battle Royale es una forma de jugar on tu i 99 persones més caieu en una illa i us heu de matar fins que quedi un.